Gratis WORLDWIDE frakt for bestillinger over 200EUR

Støtteportal | Kontakt

Hva aquascaping betyr for meg av Jordan Stirrat

Aquascaping er en kunstform der fantasi og kreativitet spiller en viktig rolle. Jeg finner stor tilfredshet med å dele den kreative prosessen jeg går gjennom mens jeg oppretter og vedlikeholder aquascapes. Hovedmålet mitt er å fortsette å utvikle meg som en aquascaper mens jeg deler mine erfaringer med andre. Jeg vet ikke hvor denne hobbyen vil ta meg, men jeg vet at jeg vil kose meg underveis.

Min første aquascape var en katastrofe! Jeg ante ikke hva aquascaping var da jeg kjøpte min første tank. Det var ikke før jeg oppdaget vakkert plantede akvarier på nettet at jeg bestemte meg for å lage mitt eget. Jeg brukte en liten mengde planter, ingen gjødsel, ingen co2, dårlig belysning og listen fortsetter. Som forventet fungerte ikke dette bra for meg. Dette er opplevelsen folk flest går gjennom og uten nok forskning er det nesten umulig å lykkes. Tatt feilene mine i betraktning, prøvde jeg igjen. Jeg hadde mer suksess og glede av denne nye aquascapeen, så jeg bestemte meg for å sette opp en Instagram-side og dele hobbyen min med andre. Oppsettet var ikke imponerende, men jeg var nå avhengig av havbruk.

Etter min mening var min mest vellykkede aquascape et lite nederlandsk-inspirert oppsett som startet som et eksperiment. Jeg prøvde å opprette og vedlikeholde så enkelt som mulig, noe som førte til en ekstremt vellykket aquascape. Denne aquascape var stilk tung med et fullt teppe av Micranthemum Monte Carlo foran som krevde regelmessig trimming. Jeg bestemte meg for å legge meg veldig på gjødsel for å holde overflødig næringsstoffer til et minimum og unngå alger. Ved å bruke viktige prinsipper og ikke overkomplisere alt, blir min suksess som en nybegynneroppdretter. Dette var min morsomste aquascape å eie, da det innebar veldig enkle vedlikeholdsøkter uten å måtte utføre noe korrigerende vedlikehold. Jeg anbefaler at nye hobbyister bør prøve å lage et tungt plantet oppsett, da det lærte meg verdifulle lærdommer om å opprettholde plantehelse og beskjæringsteknikker.

I løpet av det siste året har jeg begynt å engasjere meg mer med andre akvascapers som nesten har blitt like morsom som den kreative prosessen i seg selv! Jeg må gi æren til selskapene som har sponset meg, for uten dem hadde jeg ikke vært i stand til å lage så mye innhold eller dele så mange av mine erfaringer. Forhåpentligvis kan jeg i fremtiden fortsette å dele disse opplevelsene og skape et enda sterkere forhold til publikum. Jeg setter stor pris på alle som støtter hobbyen min!

Jeg vil snart lage to nye oppsett ved å bruke to aquascaping-stiler som jeg aldri har utforsket helt ennå. Jeg liker utfordringer som dette, fordi jeg tror det er viktig å skyve deg selv utenfor komfortsonen din for å forbedre forbedringene dine. Et av disse oppsettene vil være en Iwagumi-stil i aquascape, som kun inneholder steiner og planter. Denne stilen skaper et veldig minimalistisk utseende, og selv om det kan virke veldig enkelt å lage, er dette ikke tilfelle. Eventuelle ufullkommenheter i denne utformingen vil skille seg ut. Mitt andre kommende oppsett vil være ganske uvanlig og ute av boksen ... bokstavelig talt ute av boksen! Jeg planlegger å lage en grunt damtank, som vil inneholde flere fremvoksende damplantsarter på baksiden av tanken hvor jorda vil bli banket bak drivved, mens jeg holder den fremre delen av tanken som åpen svømmeplass. Forhåpentligvis kan jeg gjennom disse nye aquascape-layoutene inspirere andre til å eksperimentere og lage forskjellige stiler for akvakaping.

Aquascaping er min lidenskap. Jeg føler meg veldig heldig som er en del av et så utrolig fellesskap av entusiastiske hobbyister. Jeg ser frem til alle de nye menneskene jeg vil møte fremover og tilfredsheten jeg vil få ved å lage nye oppsett.